Utolsó frissítés: 2009-06-06

Rianna Szubjektív | Naplókám | Ham'Pló | Képeslap| Linkek, partnerek | E-mail

Mániás oldalak:

MultiMánia | UtazásMánia | ZooMánia | FotoMánia | VillamosMánia | RepülésMánia

UtazásMánia

Olaszország 1989

 

Hírek, érdekességek

Saját élmények

Mások élményei

Utazásos honlapok

Hamster spéci témái


 

Jugoszlávia

Olaszország

Párizs 1990

Egyiptom-Hurghada

Prága

Amsterdam 1997

Samaria szurdok

Párizs 1999

Marokkó-Spanyolo.

Francia Riviéra

Anglia

Cutty Sark

Bécsi kirándulás

Tátrai kirándulás

Amsterdam 2003

Svájci síneken 2004

Lillafüred 2003

Balatonfelvidék

Lillafüred 2004

Erdélyi 2004

Zágráb 2005

Szilvásvárad 2005

Galyatető 2007

Gmunden, Filzmoos és a Grossglockner

Puchberg 2007

Barcelona 2007

Olaszország 1989

Be kell vallanom, hogy nem rossz dolog a cseregyakorlat. Pláne, ha leginkább üdülésbõl, szórakozásból, városnézésekbõl, szabadidõs sport és egyéb tevékenységbõl, no és persze bulikból áll. Na ez az olaszországi cseregyakorlat pont ilyen volt. A Bologna-i Egyetem üdülõtelepén volt a szállás Cattolica-ban. Két hétig teljes ellátás és minden jó!

Természetesen elvittek minket Velencébe is, ahol bejártuk keresztül kasul a csatornákat, kis utcákat. Ez a kép a Szent Márk tér melletti kikötõparton található. Igencsak bátran belekönyököltem egy oroszlán szájába. Na jó, persze csak szoborból volt.
Úton Velence felé mélyen a szárazföldbe nyúló csatornák felett mentünk át. Némelyik felett kifeszítve száradtak a halászhálók.
A Szent Márk tér galambjait nem hagyhattam ki. Mindenütt ott voltak, persze azért, mert kukoricát árultak minden méteren. Evidens hogy jöttek csapatostul az õket etetõ túristák fejére, karjára szálltak, ha oda szórtak nekik egy kis eleséget.

Csúcsforgalomban a gondolák. Hát mi kihagytuk ezt az élményt, nem a csóró egyetemisták pénztárcáját célozták az árak. Velence igen romantikus város, a sok kis csatornával, szûk utcákkal, díszes hidacskákkal. Mégiscsak klassz élmény lehet itt gondolán suhanni a paloták árnyékában.
Mégpedig nagyon is díszes paloták voltak végig a csatornák mentén. Hajókirándulásra azért elvittek, bár a gondola romantikusabb, azért a Canale Grande még a sétahajóról is impozáns. Szemben látható a híres Rialto. Persze gyalog is bebarangoltuk a csupabolt hidat. A Szent Márk templomba is bejutottunk, de elég sötét volt. Így aztán nem igazán sikerült fényképeznem.

Huhh ez nem igazán jól sikerült kép.. a lényeg, hogy San Marinoban is jártunk, oda is vittek a vendéglátóink. Itt vettem Curacao-t elõször. Hát mit is mondjak, érdekes színû koktélokat lehet belõle alkotni.

Egy teljes napot töltöttünk egy viziparkban, asszem AquaFun volt a neve. Nos ott sikerült a már barna színemet mélyvörösre süttetni. Hatalmas élmény! A vendéglátó egyetem nem volt kicsinyes, ide is és a tengerpart leghíresebb, hegyoldalba épült szuper diszkójába is elvittek minket. Még ital is volt a belépõben. Medencék, táncparkettek különbözõ szinteken, mûsor, meg minden, amit el lehet képzelni.
Nagy élmény volt a szálláshelyünk melletti Delfinárium. Persze ide is elmentünk! Húzattak gumicsónakot a delfinekkel. Na és amolyan oroszlánszelidítõ póz is volt. És a saját tengelye körül forgolódott a három delfin, az idomár meg vezényelt.
És persze természetesen volt a delfinek ultrahangos tájékozódását demonstráló vakon_találd_meg_azt_az_izét feladat is!

A show után pár évfolyamtársam belógott éjszaka a delfinekhez. Volt köztük olaszul pöntyögõ is. Hát kipróbálták a dolgokat, számoltak: uno duo tre quattro - és ugrott nekik a delfin. Az egyik belekapaszkodott, huzatta magát, a delfin biztos megúnta és gondolt egyet, lemerült a cirka 6 méter mélységbe. A srác persze elengedte, de így is kellett rendesen felfelé tempóznia. :)

 


Vendégkönyv - Szívesen olvasgatok tetszés vagy akár nem tetszés nyilvánításokat! :))


A lap tetejére | FOTOALBUM

 

© Üzenet | Bannerek | Médiaajánlat | Impresszum

© 2002-2004 Rianna — Minden jog fenntartva.

FLS